Ξανασυνδεθείτε με τη φύση

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΣΗΣ

 

Η ευεξία γίνεται γρήγορα απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας. Είναι μια πρακτική και μία φιλοσοφία που χρησιμοποιείται για αιώνες με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθανθούν πιο συνδεδεμένοι με τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους. Μας βοηθά να ηρεμήσουμε και μας καταπραΰνει, ειδικά σε έναν όλο και πιο απαιτητικό κόσμο όπου είναι εύκολο να «χαθείς».

 

Τι είναι η ευεξία

 

Η ευεξία περιγράφεται ως η ενεργή διαδικασία συνειδητοποίησης και λήψης επιλογών για μια υγιή και ικανοποιητική ζωή. Πρόκειται για κάτι περισσότερο από το να είσαι απαλλαγμένος από ασθένειες, είναι μια διαρκώς μεταβαλλόμενη διαδικασία βελτίωσης και ανάπτυξης που ασχολείται με κάθε πτυχή της ζωής σου, γι 'αυτό είναι τόσο σημαντική. Η Ευεξία χωρίζεται συχνά σε 6 διαφορετικούς τομείς ενώ μερικές φορές μπορεί να είναι και 12. Σε αυτό το άρθρο θα καλύψουμε 8 από αυτούς τους τομείς ευεξίας για να σας δώσουμε μια καλά ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το τι είναι και πώς μπορείτε να εργαστείτε για αυτό.

 

1. Σωματική

Η σωματική ευεξία σχετίζεται με όλες τις πτυχές της σωματικής μας υγείας. Αυτό περιλαμβάνει τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος με την κατανάλωση θρεπτικών τροφίμων, τον επαρκή ύπνο και την άσκηση. Η άσκηση που κάνετε μπορεί ακόμη και να είναι ελαφριά, όπως να κάνετε μια καθημερινή βόλτα για να θαυμάσετε τη φύση και τα τοπία. Η σωματική ευεξία περιλαμβάνει επίσης το να ακούτε το σώμα σας και να το φροντίζετε όταν εμφανίζει σημάδια ασθένειας ή κόπωσης.

2. Ψυχική

Η ψυχική ευεξία περιλαμβάνει την αλληλεπίδραση με τον κόσμο μέσω της μάθησης, της επίλυσης προβλημάτων και της δημιουργικότητας. Μπορείτε να το κάνετε με πολλούς τρόπους, από την εκμάθηση νέων πραγμάτων στο Διαδίκτυο, τη μελέτη ενός νέου πτυχίου, την ανάγνωση ενός βιβλίου, τη χειροτεχνία, το θέατρο ή την εκμάθηση περισσότερων σχετικά με τον κόσμο γύρω σας όταν κάνετε έναν υγιή περίπατο.

3. Συναισθηματική

Η συναισθηματική ευεξία έχει να κάνει με την κατανόηση των συναισθημάτων σας, την ελεύθερη έκφρασή τους και την ικανότητα αποτελεσματικής αντιμετώπισης του στρες. Η συνείδηση ​​είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να σας βοηθήσει με αυτό. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις συγκέντρωσης που μπορείτε να δοκιμάσετε και να δείτε ποια είναι η καλύτερη για εσάς. Μερικές από αυτές περιλαμβάνουν γιόγκα, τάι-τσι ή διαλογισμό. Μπορείτε ακόμη να εξασκηθείτε στο ντους. Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιοι τρόποι για το πώς:

● Μην μεταφέρετε καμία από τις ηλεκτρονικές σας συσκευές στο μπάνιο μαζί σας

● Προετοιμάστε την πετσέτα σας και όλα τα άλλα αντικείμενα που θα χρειαστείτε, αντιμετωπίζοντας κάθε στοιχείο με προσοχή

● Καθώς γδύνεστε, ονομάστε κάθε ρούχο ενώ στη συνέχεια, αφήστε το προσεκτικά κάτω

● Σκεφτείτε βαθιά πώς πρόκειται να κάνετε ντους και καθαρισμό για το καλό του σώματος και του νου σας

● Νιώστε το νερό καθώς χτυπάει το σώμα σας και αισθανθείτε ευγνώμονες που έχετε ζεστό τρεχούμενο νερό

● Προσπαθήστε να παρακολουθήσετε τις σκέψεις σας καθώς μπορεί να στραφούν σε παρελθοντικά ή μελλοντικά γεγονότα

● Πλύνετε το σώμα σας με διαφορετική ρουτίνα από το συνηθισμένο

● Αναπνεύστε βαθιά για να αφήσετε το άρωμα από το αφρόλουτρου σας να γεμίσει το σώμα σας

● Στεγνώστε μετά το ντους και αφήστε το μπάνιο σας σε καλή κατάσταση - έτοιμο για το επόμενο ντους σας

 

Θα μπορείτε να βρείτε πολλούς οδηγούς «ενσυνείδησης για αρχάριους» στο Διαδίκτυο για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την προσπάθειά σας να ζήσετε με σύνεση.

4. Πνευματική

Η πνευματική ευεξία έχει να κάνει με την ανακάλυψη και την ανάπτυξη ενός συνόλου αξιών που θα σας βοηθήσουν να βρείτε νόημα και σκοπό. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να το κάνουν μέσω θρησκευτικών πρακτικών, ενώ άλλοι μπορεί να χρησιμοποιούν άλλους τρόπους. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τις ασκήσεις προσοχής χρήσιμες για να βρουν και να αναπτύξουν το πνευματικό τους νόημα.

5. Κοινωνική

Η κοινωνική ευεξία ασχολείται με την αλληλεπίδραση και τις σχέσεις σας με άλλους ανθρώπους. Πρόκειται για τη δημιουργία συνδέσεων και τη συμβολή στις κοινότητες και τη ζωή άλλων ανθρώπων. Αυτός είναι ένας κρίσιμος τρόπος για να δομήσουμε και να καλλιεργήσουμε ένα αξιόπιστο δίκτυο υποστήριξης αποτελούμενο από άτομα της οικογένειας, φίλους και ρομαντικούς συντρόφους.

6. Περιβαλλοντική

Η περιβαλλοντική ευεξία μας εμπνέει να ζήσουμε έναν τρόπο ζωής που σέβεται το περιβάλλον μας και τη φύση. Η φύση και τα τοπία είναι βασικά σε αυτήν τη μορφή ευεξίας. Το να ζεις σε αυτά και να τα εκτιμάς μπορεί να είναι μια μορφή συνείδησης. Μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο ήρεμοι, λιγότερο αγχωμένοι και πιο συνδεδεμένοι τόσο με τον εαυτό σας όσο και με τον κόσμο. Προσπαθήστε να κάνετε μια βόλτα μόνοι σας ή να κάνετε μια βόλτα στο δάσος και να εκτιμήσετε ενεργά τους ήχους, τα αξιοθέατα και τα αρώματα της φύσης. Αφιερώστε χρόνο για να μυρίσετε τον αέρα και τα λουλούδια, να είστε ήσυχοι και να ακούτε τα πουλιά και το θρόισμα των δέντρων. Σύντομα θα νιώσετε καλύτερα και πιο κοντά στη φύση. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τη φύση και στο σπίτι σας μέσω της κηπουρικής, έχοντας το δικό σας κήπο αλλά και χρησιμοποιώντας προϊόντα που περιέχουν φυσικά συστατικά. Το Palmolive διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων περιποίησης του δέρματος πλούσια σε αιθέρια έλαια και κομμάτια της φύσης, όπως το αφρόλουτρο Palmolive Wellness Massage το οποίο θα σας προσφέρει μία εμπειρία ντους με απαλή απολέπιση εμπεριέχοντας θαλασσινό αλάτι, αλόη και αιθέρια έλαια. Κλείστε τα μάτια σας και αναπνεύστε το λεπτό άρωμα της φύσης.

7. Οικονομική

Η οικονομική ευεξία ασχολείται με την εκμάθηση του τρόπου διαχείρισης των οικονομικών σας εξόδων. Αυτό είναι απαραίτητο καθώς τα χρήματα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη ζωή μας και το να μην έχουμε αρκετά μπορεί να επηρεάσει τη γενική υγεία μας. Η εκμάθηση του πώς να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τα χρήματα και τον προϋπολογισμό σας θα βοηθήσει στην απαλλαγή από το περιττό άγχος.

8. Εργασιακή

Η εργασιακή ευεξία επικεντρώνεται στην επαγγελματική σας ζωή. Μέρος της περιλαμβάνει να είναι χρήσιμη  και με αυτήν να συμβάλλετε στο γενικό σύνολο, καθώς και να αναγνωρίζεστε για αυτό. Η εργασία μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας άγχους για πολλούς από εμάς, οπότε είναι σημαντικό να εστιάσετε σε αυτό για να διασφαλίσετε ότι το εργασιακό σας περιβάλλον λειτουργεί προς όφελός σας.

Palmolive

ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ξανασυνδεθείτε με τη φύση

Διαβάστε περισσότερα

Αρώματα και συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Ρουτίνα προσωπικής περιποίησης

Διαβάστε περισσότερα