Αρώματα και συστατικά

ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΫΠΝΙΑΣΣε ένα σημείο της ζωή μας, θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τον ύπνο, που μπορεί να περιλαμβάνουν προβλήματα όπως το να ξυπνάμε συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό δεν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μερικές φορές, όταν γίνεται ένα συνεχές, καθημερινό πρόβλημα μπορεί να σημαίνει ότι πάσχετε από αϋπνία. Υπάρχουν πολλές αιτίες διαταραχών ύπνου αλλά ευτυχώς και πολλοί τρόποι αντιμετώπισης. Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν τη διαταραχή και συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε.

Τι είναι η αϋπνία;

 

Τα προβλήματα ύπνου ονομάζονται συχνά αϋπνίες. Μπορεί να έχετε αϋπνία εάν τακτικά:

● Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο ή μένετε άυπνοι

● Ξυπνάτε νωρίς και δεν μπορείτε να ξανακοιμηθείτε

● Νιώθετε κουρασμένοι μετά το ξύπνημα

● Είναι δύσκολο να κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας ακόμα κι αν είστε κουρασμένοι

● Νιώθετε κουρασμένοι και ευέξαπτοι όλη την ημέρα

● Έχετε δυσκολία συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω έλλειψης ύπνου

 

Αιτίες διαταραχών ύπνου

 

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε προβλήματα ύπνου. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν άγχος, στρες ή κατάθλιψη, θόρυβο, ένα δωμάτιο που είναι πολύ ζεστό ή κρύο, ένα άβολο κρεβάτι, αλκοόλ, καφεΐνη ή νικοτίνη, jet lag, εργασία με βάρδιες ή ιατρικές θέματα όπως αρθρίτιδα ή πόνο στην πλάτη. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στον ύπνο, θα πρέπει να μάθετε τι τα προκαλεί, ώστε να μπορείτε να κάνετε τα σωστά βήματα για να κοιμηθείτε καλύτερα.

Πώς αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου

 

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σας βοηθήσουμε να κοιμηθείτε καλύτερα. Παρακάτω θα βρείτε μερικές αποτελεσματικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της αϋπνίας που μπορείτε να ακολουθείσετε:

Νιώστε πιο κοντά στη φύση

Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τη χρήση αιθέριου έλαιου, όπως η λεβάντα, που θα μπορούσατε να βάλετε στο μαξιλάρι σας. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε τουλάχιστον μία ώρα πριν πέσετε για ύπνο. Για να γίνει αυτό θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο χρησιμοποιώντας προϊόντα που περιέχουν αιθέρια έλαια, όπως το αφρόλουτρο Palmolive Wellness Balance, με εκχύλισμα σπόρου κάνναβης και αιθέρια έλαια ή το αφρόλουτρο Palmolive Memories of Nature Sunset Relax, με λεβάντα.

Υγιεινή ύπνου

Προσπαθήστε να διαμορφώσετε καλές και σταθερές συνήθειες ύπνου πηγαίνοντας στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αντίστοιχα καλό θα ήταν να ξυπνάτε την ίδια ώρα και κάθε πρωί. Αποφύγετε την καφεΐνη πριν την ώρα του ύπνου και ελαχιστοποιήστε το χρόνο που ξοδεύετε στο κρεβάτι όταν δεν κοιμάστε. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να περιορίσετε το χρόνο που ξοδεύετε σε οθόνες  πριν από τον ύπνο, δηλαδή να προσπαθείτε να μην παρακολουθείτε τηλεόραση και να χρησιμοποιείτε όσο λιγότερο γίνεται το τηλέφωνό σας, καθώς αυτό έχει αποδειχθεί ότι δημιουργεί προβλήματα ύπνου, και επηρεάζει την ικανότητά σας να κοιμηθείτε ενώ μειώνει την ποσότητα αλλά και την ποιότητα του ύπνου σας.

Φως

Το φως στο δωμάτιό σας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ύπνο. Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας είναι σκοτεινό και ήσυχο όταν πάτε για ύπνο. Δοκιμάστε παχιές κουρτίνες ή περσίδες που εμποδίζουν το φως και χρησιμοποιήστε μάσκα ματιών και ωτοασπίδες.

Άσκηση

Η τακτική άσκηση θα βοηθήσει όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, αν και είναι καλύτερο να μην την κάνετε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Άνεση

Βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό στρώμα και το κατάλληλο μαξιλάρι τα οποία να είναι άνετα και να προσφέρουν την κατάλληλη υποστήριξη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα αιθέριο έλαιο για ευκολότερο ύπνο, όπως η λεβάντα, το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε στο μαξιλάρι σας. Μόνο μερικές σταγόνες είναι αρκετές για να σας βοηθήσουν.

Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία

Εάν έχετε δοκιμάσει τους φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα ύπνου και εξακολουθούν να σας ταλαιπωρούν, ζητήστε επαγγελματική συμβουλή από τον φαρμακοποιό ή το γιατρό σας.

 

Palmolive

ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ξανασυνδεθείτε με τη φύση

Διαβάστε περισσότερα

Αρώματα και συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Ρουτίνα προσωπικής περιποίησης

Διαβάστε περισσότερα