Αρώματα και συστατικά

Πως να πλενετε τα χερια σας

Το πλύσιμο των χεριών μας είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αποτρέψουμε την εξάπλωση βακτηρίων και ιών και να διασφαλίσουμε την προστασία της υγείας της οικογένειάς μας. Μάθετε γιατί η υγιεινή των χεριών είναι τόσο σημαντική, πότε να τα πλένετε και την καλύτερη τεχνική για να διασφαλίσετε ότι τα χέρια σας είναι εντελώς καθαρά.

Γιατί είναι σημαντική η υγιεινή των χεριών;

Καθώς προχωράμε στην καθημερινή μας ζωή, τα χέρια μας έρχονται σε επαφή με περίπου 600.000 τύπους μικροβίων. Και, ενώ μόνο μια μικρή ποσότητα από αυτά τα μικρόβια είναι επιβλαβή για εμάς, είναι ζωτικής σημασίας να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ελαχιστοποίησης της εξάπλωσης ιών όπως η γρίπη.

Πότε και πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα χέρια σας;

Πρέπει να πλένετε τα χέρια σας τακτικά κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά κυρίως πριν φάτε ή προετοιμάζετε φαγητό, μετά τη χρήση της τουαλέτας, αφού φυσάτε τη μύτη σας ή βήχετε ή φτάρνισμα, αφού αλλάζετε μια πάνα, αγγίζετε ζώα ή χρησιμοποιείτε δημόσιες συγκοινωνίες. Αν είστε έξω και δεν έχετε άμεση πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και σαπούνι, θα πρέπει να έχετε μαζί σας ένα μικρό αντιβακτηριακό τζελ, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε τα χέρια σας απολυμένα εν τω μεταξύ. Είναι επίσης σημαντικό να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας όταν γνωρίζετε ότι τα χέρια σας δεν είναι εντελώς καθαρά.

Πώς να πλένετε σωστά τα χέρια σας

Ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) συμβουλεύει να πλένετε τα χέρια σας για περίπου 40-60 δευτερόλεπτα για να βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς καθαρά. Ξεκινήστε βρέχοντας τα χέρια σας με φρέσκο, ζεστό νερό από μια βρύση και απλώστε αρκετό σαπούνι για να καλύψετε πλήρως τα δύο χέρια. Τρίψτε τα χέρια σας μαζί και μετά χρησιμοποιήστε το ένα χέρι για να τρίψετε το πίσω μέρος του άλλου χεριού σας με σαπούνι. Καθαρίστε ανάμεσα στα δάχτυλά σας και μετά επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Τρίψτε τα χέρια σας μαζί και καθαρίστε ανάμεσα στα δάχτυλά σας, πριν τρίψετε το πίσω μέρος των δακτύλων σας στις παλάμες σας. Στη συνέχεια τρίψτε τον αντίχειρά σας χρησιμοποιώντας το άλλο σας χέρι και κάντε το ίδιο με τον άλλο αντίχειρα. Τέλος τρίψτε τις άκρες των δακτύλων σας στην παλάμη του άλλου χεριού σας, επαναλαμβάνοντας με το άλλο χέρι και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Στεγνώστε καλά τα χέρια σας με μια πετσέτα μιας χρήσης, εάν βρίσκεστε εκτός του σπιτιού σας.

Περιοχές που παραλείπονται κατά το πλύσιμο των χεριών

Οι πιο συνηθισμένες περιοχές που παραλείπονται κατά το πλύσιμο των χεριών είναι οι άκρες των δακτύλων, των παλαμών του χεριού και των αντίχειρων. Αυτές οι περιοχές των χεριών μπορούν ακόμα να μεταφέρουν βακτήρια, επομένως είναι σημαντικό να τα πλένετε καλά.

Ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιώ για σωστό πλύσιμο χεριών;

Πρέπει πάντα να πλένετε τα χέρια σας χρησιμοποιώντας ένα υγρό κρεμοσάπουνο ή μπάρα σαπουνιού, κατά προτίμηση με αντιβακτηριδιακά συστατικά, καθώς προσφέρουν την πιο μακροχρόνια προστασία. Το Palmolive κρεμοσάπουνο Aloe Vera περιέχει εκχύλισμα αλόης βέρα και ένα φυσικό συστατικό με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Η ήπια σύνθεση του είναι επίσης κατάλληλη για ευαίσθητο δέρμα και αφήνει τα χέρια σας υγιεινά και καθαρά, ενώ απομακρύνει το 99% των βακτηρίων.

Εκτυπώσιμες οδηγίες πλύσης χεριών

Βήμα 1: Ξεκινήστε βρέχοντας τα χέρια σας με φρέσκο, ζεστό νερό από μια βρύση και απλώστε αρκετό σαπούνι για να καλύψετε πλήρως και τα δύο χέρια.

 

Βήμα 2: Τρίψτε τα χέρια σας μαζί και μετά χρησιμοποιήστε το ένα χέρι για να τρίψετε το πίσω μέρος του άλλου χεριού σας με σαπούνι.

 

Βήμα 3: Καθαρίστε ανάμεσα στα δάχτυλά σας και μετά επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

 

Βήμα 4: Τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους και καθαρίστε ανάμεσα στα δάχτυλά σας, πριν τρίψετε το πίσω μέρος των δακτύλων σας στις παλάμες σας.

 

Βήμα 5: Στη συνέχεια τρίψτε τον αντίχειρά σας χρησιμοποιώντας το άλλο σας χέρι και κάντε το ίδιο με τον άλλο αντίχειρα.

 

Βήμα 6: Τέλος τρίψτε τις άκρες των δακτύλων σας στην παλάμη του άλλου χεριού σας, επαναλαμβάνοντας με το άλλο χέρι και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Αυτή η όλη διαδικασία θα διαρκέσει 20-30 δευτερόλεπτα.

 

Βήμα 7: Στεγνώστε καλά τα χέρια σας με μια πετσέτα μιας χρήσης, εάν βρίσκεστε εκτός του σπιτιού σας.

 

Palmolive

ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ξανασυνδεθείτε με τη φύση

Διαβάστε περισσότερα

Αρώματα και συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Ρουτίνα προσωπικής περιποίησης

Διαβάστε περισσότερα