Αρώματα και συστατικά

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΩΝ

Δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό για εμάς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας από βακτήρια και ιούς. Πώς μπορείτε λοιπόν να διασφαλίσετε ό, τι μπορείτε για να παραμείνετε υγιείς; Μάθετε πώς τα βακτήρια και οι ιοί εξαπλώνονται από άτομο σε άτομο, τη σημασία του πλυσίματος των χεριών και πώς το αντιβακτηριακό σαπούνι μπορεί να βοηθήσει στην παροχή περαιτέρω προστασίας.

Πώς εξαπλώνονται τα βακτήρια και οι ιοί;

Τα βακτήρια και οι ιοί εξαπλώνονται συνήθως από την ανθρώπινη επαφή, όπως το φιλί, την αγκαλιά και την χειραψία. Μπορείτε επίσης να εξαπλώσετε ιούς μέσω του βήχα και του φταρνίσματος σε δημόσιους χώρους και αγγίζοντας μολυσμένες περιοχές όπου τρώγονται και παρασκευάζονται τρόφιμα. Τα ζώα μπορούν επίσης να μεταφέρουν και να εξαπλώσουν πολλούς ιούς και μορφές βακτηρίων.

Πώς να προστατεύσετε από βακτήρια και ιούς

Ο καλύτερος τρόπος πρόληψης βακτηρίων και ιών είναι η καλή υγιεινή και το τακτικό πλύσιμο των χεριών. Πρέπει να πλένετε τα χέρια σας για περίπου 40 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας φρέσκο, ζεστό νερό και σαπούνι. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε σαπούνι, μπορείτε να καθαρίσετε τα χέρια σας χρησιμοποιώντας αφρόλουτρα, ή και ακόμη υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Είναι η μηχανική δράση του πλυσίματος των χεριών σας με νερό και σαπούνι το πιο σημαντικό για την απομάκρυνση βακτηρίων και ιών από το δέρμα.

Πώς λειτουργεί το αντιβακτηριακό σαπούνι

Το σαπούνι που περιέχει αντιβακτηριακό παράγοντα, όπως το γαλακτικό οξύ, δρα αναστέλλοντας την αναγέννηση των βακτηρίων στα χέρια ενώ παράλληλα παρέχει αντιβακτηριακή προστασία μακράς διαρκείας. Κανονικά σαπούνια χεριών χωρίς αντιβακτηριακούς παράγοντες αρκούν για την απομάκρυνση μικροβίων από τα χέρια, αλλά μπορεί να μην εμποδίσουν να αναμορφωθούν. Εκτός από την απομάκρυνση των βακτηρίων, σαπούνια όπως το Palmolive Family Hygiene Plus Handwash λειτουργούν αποθέτοντας ποσότητα αντιβακτηριακού παράγοντα, όπως το γαλακτικό οξύ, που αναστέλλει την αναγέννηση των βακτηρίων στα χέρια, παρέχοντας μακροχρόνια αντιβακτηριακή προστασία.

 

Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας για τουλάχιστον 40-60 δευτερόλεπτα, καθαρίζοντας και τις δύο πλευρές και ανάμεσα στα δάχτυλα και κάτω από τα νύχια προτού ξεπλύνετε.

Πώς πρέπει να προστατεύετε τα χέρια σας όταν δεν έχετε πρόσβαση σε σαπούνι και νερό;

Εάν δεν έχετε άμεση πρόσβαση στο τρεχούμενο νερό και στο πλύσιμο των χεριών, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εφαρμόζετε σωστούς κανονισμούς υγιεινής, ώστε να μην πιάνετε ή να εξαπλώνετε βακτήρια και ιούς. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μεταφέροντας μαζί σας αντιβακτηριακό τζελ, έτσι ώστε να μπορείτε να το εφαρμόσετε αφού αγγίξετε τις επιφάνειες ή πριν φάτε ή πιείτε. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), το απολυμαντικό χεριών είναι ένας πραγματικά αποτελεσματικός τρόπος απομάκρυνσης βακτηρίων και ιών από το δέρμα. Ωστόσο, αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως εναλλακτική λύση για να διατηρείτε τα χέρια σας καθαρά. Τίποτα δεν είναι πιο αποτελεσματικό από το πλύσιμο των χεριών σας με σαπούνι και νερό.

Πώς αλλιώς μπορείτε να προστατευτείτε από ιούς;

Οι ιοί εξαπλώνονται όταν έρχονται σε επαφή με άλλα ζωντανά κύτταρα, όπως τα μάτια, το στόμα ή τα ανοιχτά τραύματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας όταν δεν μπορείτε να πλύνετε τα χέρια σας, ειδικά μετά από φτέρνισμα ή βήχα. Δοκιμάστε να κατευθύνετε βήχα και φτάρνισμα σε χαρτοπετσέτα (ή στο χέρι σας εάν δεν έχετε) και εφαρμόστε αμέσως απολυμαντικό χεριών.

ΠΗΓΕΣ:

Palmolive

ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ξανασυνδεθείτε με τη φύση

Διαβάστε περισσότερα

Αρώματα και συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Ρουτίνα προσωπικής περιποίησης

Διαβάστε περισσότερα