Ρουτίνα προσωπικής περιποίησης

Η σημασία της ανακύκλωσης

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι καλό να ανακυκλώνουμε. Είναι ένας μικρός τρόπος με τον οποίο όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε στο να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας. Αλλά, ξέρετε γιατί είναι τόσο σημαντικό και τι είδους επιπτώσεις έχει στη γη; Διαβάστε το άρθρο μας για να ανακαλύψετε τις λεπτομέρειες της ανακύκλωσης και γιατί είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κάνετε ότι μπορείτε.

Τι είναι η ανακύκλωση;

 

Από τα υπολείμματα τροφίμων έως το χαρτί, το χαρτόνι, το μέταλλο, το γυαλί και τα πλαστικά, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να ανακυκλώσετε για να κάνετε το καλύτερο για τον πλανήτη. Τι είναι όμως η ανακύκλωση; Η ανακύκλωση, συμπεριλαμβανομένης της ανακύκλωσης πλαστικών, είναι η διαδικασία μετατροπής των απορριμμάτων σε νέα υλικά ή αντικείμενα, ώστε να μην καταλήξουν σε χωματερές ή στον ωκεανό. Πολλές φορές, όπως με την ανακύκλωση πλαστικών, ο στόχος είναι να μετατραπεί ξανά το προϊόν στην ίδια κατάσταση χωρίς να χάσει καμία ποιότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να διαλέγετε βιοδιασπώμενα προϊόντα ή οικολογικές συσκευασίες που μπορούν να ανακυκλωθούν ξανά και ξανά.

Γιατί είναι σημαντική η ανακύκλωση;

 

Η ανακύκλωση είναι σημαντική για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και επίσης για τη μείωση της ποσότητας αποβλήτων στον πλανήτη. Αντί για τη χρήση νέων πρώτων υλών, η ανακύκλωση, όπως και η ανακύκλωση πλαστικών, στοχεύει στη χρήση μόνο όσων έχουν ήδη δημιουργηθεί. Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχουν λιγότερα απόβλητα και πλαστικά που εισέρχονται στο περιβάλλον. Τα υλικά που μπορείτε να ανακυκλώσετε περιλαμβάνουν πιο οικολογικές συσκευασίες, γυαλί, χαρτόνι, χαρτί, μέταλλο, πλαστικά, ελαστικά, υφάσματα, μπαταρίες, ηλεκτρονικά είδη και απορρίμματα τροφίμων.

Οι επιπτώσεις που έχει η ανακύκλωση στο περιβάλλον

 

Η ανακύκλωση έχει σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον στο σύνολό του. Η ανακύκλωση πλαστικών, για παράδειγμα, σημαίνει ότι λιγότερο πλαστικό καταλήγει στους ωκεανούς και το έδαφος, το οποίο διατηρεί το φυσικό οικοσύστημα. Εάν μεγάλη ποσότητα πλαστικού καταλήξει στους ωκεανούς και στο έδαφος, επηρεάζει την επιβίωση της άγριας ζωής και, με τη σειρά της, την τροφική αλυσίδα. Εάν τα θαλάσσια ζώα πεθάνουν, άλλα ζώα θα επηρεαστούν επειδή η πηγή τροφής τους εξαφανίζεται. Αυτό έχει επίσης αντίκτυπο στους ανθρώπους, καθώς οι υγιείς ωκεανοί είναι ζωτικής σημασίας για όλη τη ζωή στον πλανήτη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανακύκλωση πλαστικών και άλλων ειδών είναι τόσο σημαντική.

Επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, επισκευή: πώς να δημιουργήσετε κυκλικότητα

 

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι επιχειρήσεις και επίσης τα άτομα μπορούν να ανακυκλώσουν προϊόντα. Αναλύσαμε μερικά από αυτά εδώ.

1. Ανακυκλώσιμες συσκευασίες: από ανακυκλώσιμα πλαστικά έως οικολογικές συσκευασίες που είναι πλήρως λιπασματοποιήσιμες, μπορείτε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις όταν επιλέγετε ποια προϊόντα θα αγοράσετε.

2. Επαναχρησιμοποίηση: μια μεγάλη και εύκολη μορφή ανακύκλωσης πλαστικών είναι η επαναχρησιμοποίηση πλαστικών δοχείων για άλλους σκοπούς. Θα μπορούσατε επίσης να αγοράσετε μεταχειρισμένα ρούχα ή να στείλετε τα ανεπιθύμητα αντικείμενά σας σε φιλανθρωπικό κατάστημα.

3. Επαναχρησιμοποίηση: ένας πολύ καλός τρόπος ανακύκλωσης είναι η επαναχρησιμοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε δημιουργικούς τρόπους για να μετατρέψετε τα εφεδρικά ή ανεπιθύμητα προϊόντα σε κάτι νέο. Εκτός από μια μεγάλη δημιουργική διέξοδο, θα αυξήσετε επίσης την αξία των προϊόντων που χρησιμοποιείτε μετατρέποντάς τα σε κάτι υπέροχο. 

4. Επισκευή αντί αντικατάστασης: είναι εύκολο να βγείτε έξω και να αγοράσετε ένα νέο προϊόν, αλλά είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον αν επισκευάσετε το αντικείμενο ώστε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε. Συχνά είναι επίσης πολύ φθηνότερο.

5. Ανακύκλωση καταστημάτων: τα καταστήματα μπορούν επίσης να προσπαθήσουν να ανακυκλώσουν, από τις βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες αγορών έως την αποτελεσματική ανακύκλωση απορριμμάτων τροφίμων από προϊόντα που έχουν φτάσει στην ημερομηνία πώλησής τους.

Η ώθηση για κατασκευή 100% ανακυκλώσιμων προϊόντών και όχι μόνο

 

Πολλές εταιρείες λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη την ανακύκλωση πλαστικών και τη βιώσιμη συσκευασία και εργάζονται για τη δημιουργία 100% ανακυκλώσιμων προϊόντων. Υπάρχει ακόμη δρόμος, αλλά πολλοί από αυτούς κάνουν ήδη εξαιρετική δουλειά. Πολλές εταιρείες συνεργάζονται με οργανισμούς που προσπαθούν να μειώσουν τα απόβλητα και να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Συνεργαζόμαστε στενά με έναν αριθμό συνεργατών που μας βοηθούν στο ταξίδι για να επιτύχουμε τους υπεύθυνους στόχους παραγωγής μας, όπως μηδενικές εγκαταστάσεις απορριμμάτων. Εργαζόμαστε επίσης για μια κυκλική οικονομία για τα πλαστικά, πράγμα που σημαίνει ότι τελικά δεν θα δημιουργήσουμε πλαστικό μίας χρήσης. Αντ 'αυτού, θα το χρησιμοποιήσουμε, θα το ανακυκλώσουμε και θα το επαναχρησιμοποιήσουμε για όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιούμε διαφανή πλαστικά μπουκάλια, τα οποία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν με περισσότερους τρόπους από τα χρωματιστά μπουκάλια.

Επιπλέον, φτιάχνουμε κυρίως βιοδιασπώμενο αφρόλουτρο, πολλά από τα οποία έρχονται σε 100% ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Στόχος μας είναι επίσης να κάνουμε τελικά όλα τα πλαστικά μπουκάλια αφρόλουτρου ανακυκλώσιμα.

Οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν πολλά για να βοηθήσουν στην αλλαγή των αντιλήψεων σχετικά με την ανακύκλωση, όπως η ανακύκλωση πλαστικών. Μέσω της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και της προσφοράς πιο βιώσιμων προϊόντων και συσκευασιών, μπορούν να βοηθήσουν τους καταναλωτές να κάνουν καλύτερες επιλογές όσον αφορά τη φροντίδα του πλανήτη. 

Πώς να προσδιορίσετε ποια προϊόντα μπορούν να ανακυκλωθούν.

 

Τα προϊόντα και οι συσκευασίες που μπορούν να ανακυκλωθούν θα έχουν πάντα ορισμένα εικονίδια που μπορείτε να προσέξετε. Θα πρέπει πάντα να ελέγχετε τους τοπικούς κανόνες ανακύκλωσης πλαστικών για τον καλύτερο τρόπο ανακύκλωσης. Εδώ είναι μερικά από τα εικονίδια του Palmolive που μπορείτε να προσέξετε.

1. Όλα τα πλαστικά μπουκάλια Palmolive αφρόλουτρων και υγρού κρεμοσάπουνου μπορούν να ανακυκλωθούν:  

 

 2. Χάρτινο περιτύλιγμα ή κουτιά με μπάρες σαπουνιού Palmolive μπορούν να ανακυκλωθούν:

 

3. Συσκευασία από ανακυκλωμένο περιεχόμενο:

 

Τα ανακυκλωμένα διαφανή πλαστικά μπουκάλια της Palmolive είναι ελαφρώς γκριζωπά λόγω της διαδικασίας ανακύκλωσης και δεν χρησιμοποιούν χρωστικές για να το καλύψουν. Αν το έκαναν, θα έθετε σε κίνδυνο την ποιότητα του πλαστικού και δεν θα είχε τόσες χρήσεις μόλις ξαναμπεί στο σύστημα ανακύκλωσης. 

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να λάβετε μέρος στην ανακύκλωση πλαστικών είναι να επιλέξετε προϊόντα Palmolive που ξαναγεμίζουν. Οι συσκευασίες αναπλήρωσης συχνά χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο πλαστικό, οπότε γνωρίζετε ότι κάνετε μια καλή επιλογή. 

Palmolive

ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ξανασυνδεθείτε με τη φύση

Διαβάστε περισσότερα

Αρώματα και συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Ρουτίνα προσωπικής περιποίησης

Διαβάστε περισσότερα