Ρουτίνα προσωπικής περιποίησης

Τα Μικροπλαστικά και το αφρόλουτρο

Σε όλους μας αρέσει να απολαμβάνουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή ντους με σκοπό να μας χαλαρώσει μετά από μια δύσκολη μέρα ή να μας φρεσκάρει για την επόμενη. Το να κάνετε τις σωστές επιλογές στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο ντους είναι μόνο ένα βήμα ώστε να κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε για τη μητέρα γη.

Ορισμένα αφρόλουτρα περιέχουν μικροπλαστικά, τα οποία προκαλούν ρύπανση και είναι επιβλαβή για το περιβάλλον. Στο άρθρο, θα αναλύσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να μπορείτε να πέρνετε τις σωστές αποφάσεις σχετικά με τα μικροπλαστικά και σε ότι αφορά τις βιοδιασπώμενες συνθέσεις αφρόλουτρου.

Τι είναι τα μικροπλαστικά;

 

Τα μικροπλαστικά είναι μικροσκοπικά κομμάτια στερεού πλαστικού που έχουν μήκος μικρότερο από 5 mm, περιέχουν πολυμερή και δημιουργούν πλαστική ρύπανση. Υπάρχουν δύο τύποι μικροπλαστικών - αυτοί που έχουν ήδη μήκος μικρότερο από 5 mm πριν εισέλθουν στο περιβάλλον και άλλοι που έχουν διασπαστεί από τη φυσική διαδικασία διάβρωσης μεγαλύτερων κομματιών πλαστικού. Αυτό περιλαμβάνει πλαστικά μπουκάλια, δίχτυα αλιείας, πλαστικές σακούλες, δοχεία μικροκυμάτων και φακελάκια τσαγιού. Μπορείτε να βρείτε μικροπλαστικό από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων καλλυντικών, ρούχων, ακόμη και ως αποτέλεσμα ορισμένων βιομηχανικών διαδικασιών.

Ποια προϊόντα περιέχουν μικροπλαστικό;

 

Ορισμένα αφρόλουτρα έχουν συνθέσεις που περιέχουν μικροπλαστικά που δεν είναι βιοδιασπώμενα. Μερικά από αυτά μπορεί να έχουν τη μορφή μικροσφαιριδίων ή λάμψης, τα οποία χρησιμοποιούνται για την απολεπιστική δράση ή την εμφάνισή τους και είναι επιβλαβή για τον πλανήτη. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε προϊόντα που δεν περιέχουν αυτά ή αφρόλουτρα που είναι βιοδιασπώμενα.

Μάθετε πώς να εμποδίσετε τα μικροπλαστικά να φτάσουν στη θάλασσα. Αγοράστε με αυτοπεποίθηση.

 

Κάθε φορά που κάνετε ντους με αφρόλουτρο που περιέχει μικροπλαστικά, και συγκεκριμένα μέσω του ξεβγάζματος τα αφήνετε να διεισδύσουν στον αγωγό, στους υπονόμους και τις υδάτινες οδούς, τα οποία με τη σειρά τους εισέρχονται στους ωκεανούς και στο έδαφος προκαλώντας ρύπανση. Η επιλογή των σωστών προϊόντων είναι σημαντική ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο για τον πλανήτη.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποτρέψετε την κατάληξη των μικροπλαστικών στον ωκεανό και στο έδαφος είναι να αγοράσετε προϊόντα που δεν τα περιέχουν. Υπάρχουν πολλοί τύποι σαπουνιού και αφρόλουτρων που δεν περιέχουν μικροπλαστικά, όπως όλα τα αφρόλουτρα Palmolive. Η επιλογή τους είναι μια ενεργή απόφαση σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει ο καθένας από εμάς στον πλανήτη.

Θα πρέπει επίσης να ανακυκλώσετε όλα τα πλαστικά μπουκάλια στα οποία βρίσκονται πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, καθώς αυτά μπορούν να διασπαστούν από τη φυσική διαδικασία διάβρωσης και να γίνουν μικροπλαστικά, τα οποία θα μολύνουν τους ωκεανούς και το έδαφος. Βέβαια, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις όσον αφορά τη ρύπανση από πλαστικό αλλά ευτυχώς  πολλές εταιρείες εργάζονται σκληρά για να δημιουργήσουν μηδενικά απόβλητα και βιώσιμες συσκευασίες.

Για να μπορέσετε να μειώσετε τις επιπτώσεις σας στο οικοσύστημα θα πρέπει να επιλέγετε ένα αφρόλουτρο με βιοδιασπώμενη σύνθεση. Τα Palmolive σε βοηθούν σε αυτό καθώς όλα τα αφρόλουτρα Palmolive περιέχουν 95% βιοδιασπώμενες συνθέσεις. 

Οι λόγοι για τους οποίους τα αφρόλουτρα από φυσικά συστατικά είναι καλύτερα για το περιβάλλον

 

Ένας άλλος τρόπος για να φροντίσεις  το περιβάλλον είναι η αναζήτηση προϊόντων που έχουν παρασκευαστεί από υπεύθυνα, φυσικά συστατικά. Υπάρχουν πολλοί τύποι σαπουνιών και αφρόλουτρων που έχουν τέτοια σύνθεση, οι οποίοι τείνουν να έχουν μικρότερο αντίκτυπο στον πλανήτη. Προέρχονται από τη φύση και επιστρέφουν στη φύση.

Τα Palmolive έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τον αντίκτυπό τους στον πλανήτη, γι 'αυτό η γκάμα των αφρόλουτρών τους αποτελείται κυρίως από βιοδιασπώμενα προϊόντα και συστατικά φυσικής προέλευσης που δεν περιέχουν μικροπλαστικά. Επίσης, τα Palmolive ψάχνουν πάντα τρόπους για να συμπεριλάβουν όσο γίνεται περισσότερα φυσικά συστατικά στα προϊόντα τους και να χρησιμοποιούν, όπου είναι δυνατόν, συσκευασίες από ανακυκλωμένο πλαστικό  που μπορούν να ανακυκλωθούν ξανά. Είναι για σένα αλλά και τη γη.

Palmolive

ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ξανασυνδεθείτε με τη φύση

Διαβάστε περισσότερα

Αρώματα και συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Ρουτίνα προσωπικής περιποίησης

Διαβάστε περισσότερα